Akoestische wandpanelen

Akoestische wandbekleding

 

 

 

 

Akoestische wol is speciaal geconstrueerd om de akoestische eigenschappen te maximaliseren en is een “actief” materiaal. Dit betekent dat de vezels binnenin sterke vezels bevatten met een groter oppervlak, en die vezels absorberen geluid. Meestal lijkt 10 procent een redelijke hoeveelheid voor het materiaal, maar dat komt omdat het bij alle wol gaat om de duurzaamheid van het materiaal. Opmerking van de fabrikant: “Gebruik akoestische wol met een matige tot zware dichtheid (geheel van wol, geen wolmengsels), om het effect op de geluidsoverdracht te minimaliseren. “De constructie van deze wolpanelen is een soort tapijt met een extra vel. Het interieur is gemaakt van een vlokken-roest tapijt met een extra onderlaag. De organisatiemogelijkheden zijn praktisch onbeperkt. Eenvoudige schommelingen in het oppervlak van de akoestische wollen panelen bepalen de instellingen van akoestische panelen. Deze panelen worden gebruikt in combinatie met andere op schuim gebaseerde producten om de geluidsoverdracht te verminderen. Het schuim is niet hetzelfde als de M.E.-kamer in simplistische zin, maar de mechanismen en de resultaten op de kamer zijn hetzelfde. Wat belangrijk is bij het gebruik van deze methode van kamerconstructie is dat het materiaal de akoestische eigenschappen heeft die nodig zijn om een kamer met een verbeterde geluidswand te verkrijgen. Uiteindelijk zou elke akoestische kamer altijd moeten klinken als een tuin op een plaats, gezien de effectieve akoestische eigenschappen van de akoestische wolpanelen.

Voor een nauwkeurige weergave van de akoestiek hebben de panelen steeds dezelfde afmetingen en oriƫntatie. Het oppervlak is nooit gepolijst, maar de inherente onvolkomenheden, die kunnen worden opgevangen door het aanbrengen van zwaardere lagen van het materiaal. De kleurvariatie van het materiaal biedt een grote verscheidenheid aan kleuropties voor het toevoegen van lichte of donkere tinten aan de akoestische wandpanelen om een effectieve akoestische open ruimte te bereiken.

Het interieur van de akoestische ruimte wordt opgebouwd met gewoon lijstwerk of wandpaneel met akoestische fundering. Op de verhoging van de akoestische wand worden stieving panelen geplaatst met behulp van structurele staanders met een goede akoestische fundering. Veel gebruikte materialen voor akoestische wandpanelen zijn akoestisch hardboard of M.E. (medium enclosure framing die in gebouwen voorkomen). Enkele opties voor wandpanelen zijn glasvezel, decoratief schuim, overschilderbaar, en textielproducten zoals polyester.

De vele InlarvigroLeaks

Elektrische transmissiesystemen zijn niet ideaal in elke omgeving, maar in de muur is de omgeving onvermijdelijk. Dit is een beroemde term genaamd in isolatie lekken. Elektrische transmissiesystemen worden altijd in een structurele muur geplaatst die de isolatie intact houdt. Soms wordt de elektrische isolatie niet aangebracht en zelfs van die welke wel wordt aangebracht in de muur is deze zeer dun (minder dan wat in werkelijkheid kan worden bereikt). Rekening houdend met de effecten van geluidsoverdracht in een olieachtige omgeving, is deze situatie misschien niet merkbaar brug is het zo goed als in een ruw-houten constructie.

Op dit moment worden isolatielekken meestal niet herkend in de constructie, maar dit is geen waardeloze situatie, in het geval dat de normale akoestische omgeving niet voldoende is om het de moeite waard te maken om te boren. In de dichte dozen is het meestal niet duidelijk te zien, dus de lekkage is niet de zorg. Het uitsnijden van een klein stukje glasvezelisolatie in de muur is soms het enige dat opvalt dat de isolatie lekt.

Vergeet niet dat sterkte en flexibiliteit niet hetzelfde zijn, zodat een glasvezelmat (met zijn flexibiliteit) met een versterkte acrylaatmat of batts of een veerkrachtig schuim met kleine cellen wordt gebruikt tegen de aanwezigheid van akoestische segregant. Bij het aanbrengen van Blown Cell Insulations in een muur geven minerale vezels, zoals Benefits, of voorgevormde met styreen gevulde, verdichte (zinkende) luchtcellen goede resultaten, hoewel zij duurder zijn dan schuim met gegranuleerde cellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.