Maak het dak schoon

Impregneren dakpannen

 

Schoonmaken van het dak – Het werk begint met rondlopen op het dak, waarbij mos in de mortelvoegen met een schraper wordt verwijderd. Vervolgens worden de impregneren dakpannen verwijderd met behulp van een schraper en een sterke borstel die zoveel mogelijk van het mos verwijdert. Dit proces duurt over het algemeen zo’n drie tot vijf uur. Hier is een goede tip, de tijd die nodig is om de moszak te trimmen kan bijna twee keer zo lang zijn, de tijd die nodig is om het dak daadwerkelijk schoon te maken kan de helft zijn van een gewone afspuit- en schrobbeurt.

Spoel het dak – Als het dak droog is, kan het werk beginnen met een hogedrukreiniger. De hogedrukreiniger heeft ongeveer drie tot vijf keer de reinigingskracht van een gewone tuinslang. Wanneer het water op het dakoppervlak stroomt, worden mos en andere ongewenste stoffen ingesloten en niet meer losgemaakt. Schoonmaken van de dakgoten – Het vuil en de modder die bij het wassen naar binnen worden gespoeld, worden met een borstel en een hogedrukreiniger op het dak gereinigd. Het vuil dat niet in de waswagen wordt geschept, wordt via de regenpijpen in de dakgoot geblazen, zodat al het ongewenste vuil wordt weggespoeld.

Spoelen van het dak – Tot 10 gallon/minuut wordt gebruikt voor het wassen van de dakpannen met water met een krachtige sproeikop. Voor een installatie van 4×4 dakpannen kan bijvoorbeeld tot 50 gallon/minuut nodig zijn. Schuim dak reinigers – Deze schuimreinigers zijn speciaal gemaakt voor daken. Ze zijn samengesteld uit polyurethaan, water en oppervlakte-actieve stoffen. Polyurethaan heeft een minimaal gehalte aan giftige chemicaliĆ«n die worden afgebroken tot kleine druppeltjes die worden opgeveegd met water. Het water en vuil worden vervolgens opgezogen, zodat de toepassing milieuvriendelijk is. Schurende reinigingsmiddelen – Deze reinigingsmiddelen worden gebruikt om de zwarte aluminiumoxide (PAO) vlekken te verwijderen. Vervolgens kan men ook peroxide (Ro) gebruiken om de vlekken van het dak te verwijderen.

Inktverwijdering – Meestal worden voor dit proces twee dingen gebruikt. Er wordt een goede reiniger op oliebasis gebruikt die hoekijzer in de latexkleur bevat. Een tweede manier is een oplossing die natriumhydroxide bevat. De producten en de reinigingsmiddelen die bij het reinigen van daken worden gebruikt zijn niet erg schadelijk, maar er kunnen, vooral bij producten op oliebasis, na enkele jaren van voortdurend gebruik schadelijke chemische residuen ontstaan. Belangrijke tip: Het is het beste om hetzelfde reinigingsmiddel te gebruiken dat wij voor onze verven gebruiken, omdat de resten meestal groter zijn dan bij producten op waterbasis. inzending door @ defrocking.com personeel. Dit artikel mag in zijn geheel worden herdrukt, onder de volgende voorwaarden: Ik ben de oorspronkelijke auteur en heb toestemming gekregen van de website van de auteur voor dergelijk gebruik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.